“Tk penting bagi aku balik kampung, rentas negeri” – Rita Rudaini

PETALING JAYA – Rentetan kebenaran untuk rakyat Malaysia yang telah menerima vaksinasi lengkap melakukan pergerakan rentas negeri bermula semalam, pelakon sensasi Rita Rudaini berkata, dia langsung tdak kisah jika tdak dapat berbuat demikian kerana lebih mementingkan soal kesihatan dirinya.

Menerusi hantaran yang dimuat naik dalam InstaStory miliknya, Rita, 45, berkata, menjaga kesihatan merupakan kepentingan buatnya pada waktu ini dan menjadi keperluan asas dirinya.

“Bagi aku, tk penting balik kampung, bercuti, rentas negeri, negara atau dine-in (makan di restoran). Aku tk batak.

“Apa yang penting bagi aku sekarang kesihatan. Itu keperluan asas aku sekarang,” ujarnya.

Dalam hantaran itu juga, Rita atau nama lengkapnya Rita Rudaini Mokhtar meluahkan rasa hairan terhadap orang ramai yang cukup syarat untuk merentas negeri apabila masih bersikap bsuk hati dan dngki dengan dirinya.

“Kamu yang dapat rentas dan dine-in masih nak dngki bsuk dengan aku? Memang lawak terbaik!” katanya.

Menerusi hantaran berbeza, pelakon filem Mami Jarum itu tdak lupa mendoakan orang ramai yang selama ini menghentm dirinya dan berhasrat untuk melakukan aktiviti perjalanan rentas negeri supaya selamat tiba ke destinasi masing-masing.

“Sister (saya) doakan selamat merentas negeri, negara, planet dan alam semesta dengan selamat. Semoga selamat pergi dan kembali.

“Kita saudara sesama Islam. Tkkan perangai macam hanjing (anjlng) hari-hari? Tk penat ke menganjlng (memerli) dan jadi anjlng?” tulisnya berbaur sinis.

Malah pelakon itu turut memerli golongan yang sering mem4ki h4mun dirinya sebenarnya sedang ‘berzikir’.

“Patut kita lawan C0vldl9. Tapi sekarang Islam berg4duh dengan Islam. 24 jam mulut tu kji, m4ki, hamun. Eh, silap! Mereka ‘berzikir’,” sindirnya.

Sebelum ini, Rita mengakui tdak kisah jika namanya digugurkan daripada terlibat dengan mana-mana naskhah drama walaupun drama 100 episod sekalipun gara-gara berstatus tnpa vakslnasl C0vldl9.

Namanya mula menjadi bualan netlzen dalam Twitter apabila ada pengguna memuat naik tangkap layar InstaStorynya memaparkan pelakon itu sedang merebus bunga cengkih.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata itu turut bertindak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan dkwaan dirinya tdak percaya dengan vaksln C0vldl9.

Rita juga pernah bersuara membldas tohmahan seorang pengacara televisyen yang mendkwa dirinya sebagai seorang antlvaksn dan kerap menyebarkan dakyah berkaitan perkara berkenaan.

Sumber : -K ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

 

Leave a Comment