“R0ck Memang Ada Attitude G*mp4ng” Dato Awie Buka Mulut Komen Padu Buat Band Rock Diluar Sana

Vokalis kumpulan Wings, Datuk Awie menegaskan kepada semua kumpulan rock di Malaysia agar tidak menggunakan tiket sebagai band rock untuk bersikap ‘bi4dap’ ketika melakukan persembahan di atas pentas.Jelas Awie, penyanyi band rock di Malaysia seharusnya memiliki adab yang tinggi dan tidak berbawa-bawa pengaruh rock luar.

“Berkenaan lsu rockers yang bertindak tidak sopan di atas pentas itu bukan lesen untuk dia c4rut dan berkelakuan aneh ketika buat persembahan.“Rock ini ada kategori-katergorinya, rock pvnk, rock de4th met4l dan sebagainya. Yang berkelakuan aneh itu, rocker atau bervk? Kalau betul rocker, tidak begitu.“Band di Malaysia ni kebanyakkannya Melayu dan kita ada adab, adab kita sangat tinggi.

“Rock memang ada attitude g*mp4ng tapi jangan ambil yang g4mp4ng,” katanya ketika ditemui pada sidang media Konsert Naga Kramat bertempat di Ascasa Hotel, Kuala Lumpur, pada Selasa.

Tambah penyanyi berusia 53 tahun itu, dia turut mengingatkan kepada semua penyanyi band rock di Malaysia agar tidak terbawa-bawa masalah peribadi ke atas pentas.“Saya seru kepada semua penyanyi band walaupun rock macam mana sekali pun jaga adab, kesian mak ayah kita yang ajar kita mengaji dan adab, kira h4ncurkan, kesian ibu bapa.“Jangan mulakan sesuatu yang b*d0h, carilah sesuatu dari sudut yang positif, dalam seni muzik macam-macam boleh dibuat.

“Saya dah 37 tahun nyanyi, rebel itu hanya diluar pentas, jangan bawa atas pentas, nanti satu dunia tahu.“Kalau nak rebel boleh, tetapi melalui penulisan lirik, berkaryalah, luahkan dalam lirik bukannya dengan attitude buruk di atas pentas.“Selagi beriman insyallah kita boleh kawal perkara itu,”tambahnya.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber: Gempak

Leave a Comment