Pengawal keselamatan suruh letak makanan atas lantai, rider tak sampai hati… Ramai geram JMB kedekut beli meja! “Macam bagi kucing makan je”

BERGELAR seorang penghantar makanan (rider) mungkin nampak mudah bagi kebanyakan orang. Namun sebenarnya golongan ini menggalas amanah yang besar iaitu memastikan pesanan makanan sampai dengan selamat ke tangan pelanggan. Bagaimanapun dalam menjalankan tanggungjawab hakiki ini, mereka sering kali berdepan dengan kerenah pelbagai pihak, baik daripada pelanggan mahupun pihak pengurusan kediaman. Ini kerana tidak semua lokasi mudah diakses oleh rider khususnya … Read more

“Kali ni mak kalah” – Ibu sihat disahkan kans3r tahap 4, anak sayu dengar rayuan tak mahu teruskan kem0terapi

MENDAPAT perkhabaran mengenai penyakit kritikal pasti membuatkan sesiapa sahaja dilanda perasaan sedih dan murung. Apatah lagi sekiranya sebelum jatuh sakit, tubuh dalam keadaan sihat dan langsung tidak menunjukkan sebarang simptom. Begitulah juga dengan kisah yang dikongsikan oleh wanita ini mengenai ibunya yang baru didiagnos menghidap kans3r usus tahap 4, Jun lalu.   View this post on … Read more

Tak Smpai 24 Jam Dibawa Menaiki bot, Akhirnya Pnduduk Temui Sesuatu Di Sempadan. Polis Sahkan Ini Berlaku

Seorang wanita dipercayai diculik dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu, Tumpat kira-kira jam 4 petang semalam. Menurut laporan BH Online, mangsa Rosnazirah Mohd Naim yang juga ejen jualan kosmetik disyaki dilarikan tiga lelaki tidak dikenali dengan menaiki kereta jenis Toyota Vios. Waris berkata, salah seorang lelaki mengetuk pintu rumah dan memberi salam sebelum … Read more

Bermula di Gunung Jerai, gadis dakwa dirinya kembar ular emas! Sering gurau dalam mimpi, lepas bangun ada kesan gigitan

SEORANG gadis meraih perhatian netizen selepas mendakwa kembarnya merupakan seekor ular berwarna emas. Kedengaran tidak masuk akal, namun Puteri Syza berkata situasi dianggap aneh itu bukanlah kejadian pertama yang berlaku dalam keturunannya. Asal-usul kembar “Okey since ramai tertanya-tanya macam mana kembar tu boleh jadi ular? Macam mana kenal dia apa semua… dulu moyang belah ayah Puteri, dia beranak … Read more

Lelaki Ini Dedahkan Kenapa Y0utuber Sanggup Pvkul Kekasih Hingga Tak Berny4wa

Kenal waktu di Henry Gurney, lelaki dedah sikap sebenar Jamal hingga nekad pukul kekasih? Beberapa hari lalu, kita dikejutkan dengan satu tragedi menyayat hati apabila seorang gadis berusia 20-an disahkan meninggal dunia selepas dipercayai dipv kul oleh kekasihnya bernama Jamal. Walaubagaimanapun, polis melaporkan telah menahan suspek bersama tiga orang lagi rakannya bagi membantu siasatan. Kenalan … Read more

“Kelas panas papa.” – Kesian luahan anak, bapa ‘belanja’ kipas setiap penjuru kelas

Cuaca panas ketika ini lebih-lebih lagi di bulan Ramadan membuatkan ramai kanak-kanak yang pulang ke sekolah dalam keadaan lemau. Begitulah kisah yang berkait rapat dengan hal ini, di mana seorang anak yang mengadu kelasnya panas pada ayah, hingga ayah segera melakukan sesuatu! “Kelas panas la papa, kesian cikgu dengan kawan2…” Perkongsian @drhanafiyahya di Tiktok menceritakan … Read more

Ada Ckap Sy Kembar Aina Abdul, Maksudnya Sy Muda La..”- Rupa Disamakan Dgn Aina Abdul, Ini Respon Vida

GARA-GARA dikecam tidak melakukan tugasnya selaku Presiden Netizen, usahawan sensasi Datuk Seri Vida menjelaskan masa yang diberikan pihak produksi tidak mencukupi untuk membaca komen di Twitter. Menurut Vida atau dikenali sebagai DSV, dia juga mahu menyuarakan pendapatnya seperti mana dilakukan juri memandangkan dirinya juga seorang penyanyi. Malah, usahawan berusia 50 tahun ini meminta netizen untuk membaca … Read more

Pengantin Tengah Photoshoot Outdoor Tiba Tiba Terjun Sungai Sbb Nampak Ada Budak Lemas

Siapa sangka, sedang pengantin sibuk menjalani ‘photoshoot’ majlis perkahwinan mereka, tiba-tiba ada insiden melibatkan nyawa berlaku depan mata!. Itulah yang terjadi pada pasangan pengantin ini, namun tindakan pengantin lelaki yang pantas menyelamat meraih pujian ramai. Mak mintak tolong dari tepi, sayu sangat dengar… Menerusi perkongsian @anippahmad di Tiktok, dia berkongsi satu video seorang kanak-kanak dipercayai … Read more

Masih Basah Dan Berd4rah” Netizen Tak Boleh Nak Hadam Dengan Tindakan Gadis Bertudung Ini.

Rata-ratanya pasti tahu bahawa sebarang bahan masakan yang mentah dan berdarah itu perlu memasaknya dengan kaedah yang betul. Ia tidak lain hanya ingin mengelakkan daripada berlakunya kemudaratan disebabkan oleh bakteria yang ada pada bahan itu seperti ikan, daging atau makanan laut yang lain. Ratah ikan mentah tepi jalan Walaubagaimanapun, ada pula yang bertentangan ‘hukum alam’ … Read more

Dia Gelar Mak Aku Pel4cvr”- Syada Amzah Ungkit Kisah Silam Sharnaz, Sekali Ini Respon Padu Sharnaaz

PETALING JAYA – Rentetan luahan rasa tidak puas hati adik kepada Shila Amzah iaitu Syada, difahamkan merujuk kepadanya, pelakon Sharnaaz Ahmad mengambil pendekatan enggan memanjangkan isu tersebut. Sharnaaz atau nama sebenarnya, Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 37, bertegas tidak mahu bersifat negatif, terutama ketika menjalani fasa kehidupan ketika ini. “Hanya benda-benda positif dalam hidup saya. Yang … Read more