“Atuk Nak Ikut..” Lambaian terakhir atuk nak berpisah dengan cucu buat ramai seb4k

Jika telah lama hidup bersama, pasti perpisahan akan menjadi momen paling saklt dan sedlh sebelum masing-masing berjauhan. Itulah yang berlaku pada seorang cucu dan atuk kesayangan, apabila mereka terpksa berpisah telah menyentuh hati netlzen. “Nak batik Sarawak tau, sekolah Internet…” Menerusi perkongsian @flowerbungaa di Tlktok, dia merakam video atuk kesayangan yang kcewa sebaik sahaja diberitahu … Read more

Mertua aku jenis lembut orangnya, ckp pun mcm berbisik, satu hari kat dapur mertua ser4ng aku dgn soalan2 yg sakit hati, aku terkejut dan terus lari ke tandas, bila aku keluar tiba2 suami pula tarik tgn terus masuk dlm bilik

Gambar diatas adalah utk ilustrasi sahaja. Sila baca dibawah ini utk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih krn membaca perkongsian kami ini. Assalamualaikum & salam sejahtera. Aku Ina, dah 10 tahun berkahwin & Alhamdulillah, Allah kurniakan 3 anak lelaki & seorang perempuan. Rumah tangga aku sepanjang 10 tahun ni biasalah ada pasang surutnya. Suami aku … Read more

16 Tahun Setia Berkhidmat, Majikan Sebak Pekerja Bangladesh Akhirnya Nak Balik Kampung

Pandangan negatif sesetengah orang tentang pekerja warga asing dari negara-negara kelas ketiga sering kali kita dengar sejak dari dahulu. Namun begitu, bukan semua daripada mereka datang ke negara kita untuk tujuan tidak baik kerana kebanyakkan  daripada mereka hadir demi mencari rezeki buat keluarga yang jauh beribu batu. Pulang ke negara asal Hal ini samalah seperti … Read more

Ingatkan Tngok Duit, Pekerja Asing Asyik Buka Dompet. Bila Ditanya, Jwpnnya Buat Ramai Trsentuh

Seorang Pekerja Asing Asyik Melihat Dompet, Ingatkan Lihat Duit. Bila Ditanya, Jawapannya Membuatkan Ramai Tersentuh.Itulah juga pasti dirasai oleh warga asing yang datang ke negara kita, mereka terpi4h beribu-ribu batu daripada isteri, anak, ibu, bapa dan keluarga. Dikongsikan oleh seorang lelaki bernama AkuPend0sa Dunia, di mana dia telah melihat seorang lelaki warga asing yang duduk berseorangan men4ngis … Read more

Pelik Tapi Benar! Ibu saudara mesti tiduri bakal pengantin lelaki untuk uji kejantanan

Setiap kaum atau bangsa pasti mempunyai adat-adat tradisi yang diwarisi sejak zaman berzaman lagi. Termasuklah dalam majlis perkahwinan sebelum dan semasa menjalankan majlis tersebut ada pantang atau adat yang perlu diikuti. Bagi masyar4kat di Uganda, Afrika, ibu saudara memiliki pengaruh yang besar terhadap anak saudaranya terutamanya wanita. Berdasarkan lap0ran daripada p0rtal berita The Maravi P0st, … Read more

Wanita Minta BantuanUstaz Kerana Rumah Dia Selalu’Panass’. Rupanya Semua Rahsia TerbongkarSebelum Dia Dan Suami Ke Umrah

Tidak dapat dibayangkan betapa hancurnya hati sebuah pasangan apabila mengetahui perkahwinan mereka tidak sah di sisi syarak dan terpaksa dibubarkan. Kisah yang boleh dijadikan pengajaran ini telah dikongsi oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Tok Kadi Hipster. 30 tahun mendirikan rumah tangga Menerusi perkongsian tersebut, wanita ini menceritakan sudah mendirikan rumah tangga selama 30 tahun. … Read more

Kucing setia dan tidur di pusara tuannya”- Rupanya ini amalan arwh, bila dia bagi makan kucing

PETALING JAYA – Kisah seekor kucing yang menjadi penunggu setia di pusara tuannya mengamit rasa sedih dan terharu anak perempuannya tentang kasih sayang seekor bin4tang yang tidak pernah pudar. Kisah itu dikongsikan Pensyarah Bahasa Arab, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Prof. Dr. Solehah Yaacob menerusi hantaran di Facebook miliknya. “Kucing ini dahulunya dipelihara oleh arw4h ayahanda … Read more

‘Dari kenduri kahwin ke kenduri tahliI’ Hanya Sempat Pergi Pejabat Agama, Bapa Pengantin Perempuan MenlnggalDunia Di Majlis Kahwin Anak

Tk dapat dibayangkan betapa sedihnya hati seorang wanita ini apabila ayah kandung tercinta disahkan menlnggal dunia di hari perkahwinannya. Kisah menyayat hati itu dikongsikan di TlkTok oleh seorang wanita yang dikenali Chafieqah Photographer. Menurut Chafieqah, arwah yang merupakan bapa kepada pengantin perempuan dikatakan hanya sempat menghadirkan diri ke pejabat agama sebelum dia pulang ke rumah … Read more

Anak Kecil Ini Guna Plastik Ganti Belon Demi Sambut Hari Lahir Ayah, Tak Mampu Beli.

Kemiskinan tidak menghalang sebuah keluarga di Filipina ini untuk hidup bahagia. Biarpun dalam keadaan serba kekurangan, mereka tetap berusaha untuk menggembirakan insan tersayang, yakni ayah mereka sempena hari lahirnya. Kisah adik beradik ini telah dikongsikan seorang individu dipercayai jiran mereka, Melody Silang di Facebook sebelum dimuatnaik di portal berita tempatan Philnews.Hanya menggunakan kantung plastik untuk … Read more

Dapat call, muka anak dah biru..” Baru sebulan dijaga pengasuh, Ibu Dapat berita Sedlh

Luluh hati si ibu apabila mendapat tahu anak tunggalnya, Luna Aralyn Amar Ridhwan yang dijaga pengasuh menlnggalDunia di H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ), Seremban petang semalam. Menurut laporan Utusan Online, ibu bayi perempuan tersebut Lilis Handayani Sukran berkata, anaknya yang berusia empat bulan itu baru sebulan dihantar ke rumah pengasuh. “Masa itu, saya berada di tempat … Read more