“Awalnya Tiada Yang Nak Pair Dengan Saya…,” Masih Belum ‘Berkarat’, Amir & Mamat Juara Raja Lawak Alumni

Pelawak, Amir dan Mamat membuktikan komedi mereka masih lagi belum berkarat selas muncul sebagai juara pusingan khas Gelanggang Awesome Raja Lawak #Alumni yang dianjurkan pihak stesen televisyen, Awesome TV seterusnya membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000.

Menurut Amir, pada awalnya dia merancang untuk membuat persembahan secara solo memandangkan tiada alumni lain yang ingin berpasangan dengannya.

“Terima kasih Awesome TV, Homegrown dan yang mana terlibat menjemput kami alumni Raja Lawak

“Awalnya saya patut buat stand up comedy sebab tak ada partner, tak ada yang nak pair dengan saya sebab kemungkinan mindset orang ‘takut kena makan’ dengan kumpulan lain,” tulisnya.

Bagaimanapun, Amir akui gembira kerana Mamat bersetuju untuk bergandingan bersamanya pada saat-saat akhir meskipun pada awalnya dia menolak kerana masalah kesihatan.

“Mamat pun awal-awal memang tak nak masuk, dia sibuk tambah lagi dia pun baru baik dari demam. Isnin saya dah ready untuk standup. Dah siap dan saya dh hafal pun cerita. Saya excited sebab dah lama orang tak tengok saya buat stand up comedy.

“Rezeki Allah bagi. Syukur, bila mana Allah jentik hati Mamat untuk sudi buat pair dengan saya pada petang Isnin. Sedangkan Isnin tu la hari last kena bagitahu nk mintak pakaian dan juga props yang macam mana untuk sketch

“Selasa baru jumpa, masa tu saya dalam proses lapangkan fikiran dari sketch standup yang saya dah hafal. Fikiran saya cuma nk topup punch sketch dari Mamat je,” kongsinya lagi.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh pelawak asal Kelantan itu menerusi entri terkini di Instagram.

Tambah Amir lagi, dia bersyukur kerana persembahannya bersama Mamat berjaya menarik hati para juri dan penonton.

“Saya dan Mamat cuma nak enjoy kami punya sketch je, asalkan semua orang faham cerita kami sampaikan, itu dah cukup

“Yang belakang tabir terutama Kak Fasham banyak bagi semangat kat Mamat dengan saya dan bagi keyakinan juga buat Mamat dengan dan cakap Amir dah Matang Mat, korang boleh main pairing.

“Alhamdulillah, terima kasih Mamat bagi aku ‘rasa’ bersama sang juara ‘Sepah’ yang mana kita pun jadi juara juga.

“Ini semua pun dengan izin Allah Maha Kuasa. Yang mana Amir yang ‘boleh kena makan’ ni dapat man of the match (guest bersama kumpulan pelan ARL). Lepastu dapat jadi juara bersama sahabat saya Mamat. Syukur Alhamdulillah,” akhirinya.

Sekadar informasi, Amir pernah meyertai program Raja Lawak Musim ke-3 pada 2009 sezaman dengan kumpulan Sepah dan Jihan Muse.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Amir Raja Lawak via MH

1 thought on ““Awalnya Tiada Yang Nak Pair Dengan Saya…,” Masih Belum ‘Berkarat’, Amir & Mamat Juara Raja Lawak Alumni”

  1. Kau bukannye klakar…sbb kau menang dan jadi juara mungkin otai2 tiada dalam tu..klu semua team yg sblm ni juara ikut serta dlm program tu😏jangan mimpi la nk jadi juara😃😄😁

    Reply

Leave a Comment